Er det dyrt at hyre en maler?

29 december 2020 Camilla Skøtt

Det er let at brænde penge af på unødvendige ting, og de fleste af os må da også overveje vores køb, inden vi kaster os ud i diverse store udgifter – og dermed kommer vi til overskriftens spørgsmål. Hvor meget koster det egentlig at få hjælp fra en professionel maler, og kan det bedre betale sig at klare arbejdet selv?

Vi har talt med et firma, der hedder Malerkanonen (https://malerkanonen.dk/maler-koebenhavn/), som udfører malerarbejder på det meste af Sjælland, og som derfor har bred erfaring med forskellige former for malerarbejde og ikke mindst prisen i den henseende.

Det første, vi får at vide, er, at det næppe er så dyrt at hyre en maler, som du måske tror. I hvert fald bliver de fleste positivt overrasket.

Når det er sagt, så er der naturligvis forskel på folk – også på malere – og en maler i en by som Aarhus eller København koster som regel mere, end en maler i en mindre by. Forvent en timepris på ca. 550-600 kr. i storbyerne, mens du kan være heldig at finde en maler i provinsen til omkring 400 kr. 

Prisen afhænger af projektet

Desværre er det ikke så ligetil at sige, hvor meget en given opgave koster. Det er eksempelvis sværere – og dermed også dyrere – at male lofter end vægge, og malingen der skal bruges, er også forskellig.

Skal du så bare hyre en maler på timebasis, eller er det bedre med en fast pris? Det afhænger vel primært af dit temperament; hvis du gerne vil kende prisen på forhånd, så er det lettest med et tilbud. På den måde kan du også sammenligne på tværs af forskellige malerfirmaer.

Til gengæld kan det nogle gange være den bedste løsning at hyre en maler på timebasis, og så holde et opfølgende møde efter et par dage, hvor I kan snakke om, hvordan arbejdet skrider frem, og hvor lang tid det vil tage.

Flere Nyheder