Hvad gjorde man før boremaskiner?

By:

Det er svært at forestille sig et hjem med en garage eller et skur, hvor der ikke er en boremaskine i, hvis man bare er den mindste smule handy anlagt.

For det kræver ikke voldsomt meget at kunne betjene en boremaskine og da specielt ikke de nyere af slagsen – de kan efterhånden klare sig selv, så længe man holder dem korrekt, trykker og sørger for at have ladt dem op.

Hvad ville en ordentlig byggeplads også være uden boremaskiner?

Det ville være som at betragte en svømmepøl uden vand: den er der da, men den er ikke meget bevendt.

Men der var jo en tid, fra før boremaskiner blev opfundet, og det kan være svært at forestille sig i vores moderne tidsalder, hvor sådan en boremaskine og dens forgængere har været der længe, men i de store træk er en boremaskine en ny opfindelse.

Man måtte gøre det med håndkraft før boremaskinerne

Du ved jo godt, at man kan hamre søm i, som kan udfylde samme formål, som man ser det med skruer.

Men skruer giver et bedre greb i det, de skal holde fast i, og så er det lettere at tage ud, da man bare skal slå boremaskinen i bakgear.

Før i tiden var alt dog med håndkraft, og man havde ikke samme mulighed for at arbejde lige så hurtigt, og der var slet ikke garanti for, at det givne var lige så holdbart, som det er i dag.

Det er utroligt at tænke på, at vi i dag ikke bare er blevet hurtigere, men vi er samtidig også blevet mere effektive, uden det skulle gå udover kvaliteten.

Man havde nitter, hamre og alskens smarte påfund, og nogle af disse har man stadig den dag i dag, men det kan bare ikke slå de mange funktioner, man kan få ud af en boremaskine, hvorfor man nogle gange kan nøjes med en enkelt, hvis man køber den rette af slagsen, når der er et stort udvalg af boremaskiner.

Posted in: boremaskiner