Hvor stort et udvalg skal der være af kaffe i din industrikaffemaskine?

31 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

Det er nok kun de små arbejdspladser, der kan nøjes med at have enkelt lille kaffemaskine stående, hvor man kan filtre lidt kaffe frem og vente en god sjat minutter, før dråberne med friskbrygget kaffe lander i kanden.

Som regel er det noget, som den førstmødte gør, når vedkommende lander på arbejdspladsen, så der er nybrygget kaffe til de andre, når de møder ind på arbejde.

Denne kaffemaskine befinder sig som regel i et lille tekøkken eller provisorisk køkkenrum, hvor man hjælpes af med at holde det hele rent, lave ny kaffe, skifte filter og afkalke maskinen.

Men er man på en større arbejdsplads, så ville sådan en gammeldags filterkaffemaskine komme på overarbejde, når der er så mange mennesker, der skal have deres kaffe nogenlunde samtidigt.

Derfor har man brug for en industri kaffemaskine, om det så er sådan en, der har mange haner, eller om den kan lave mange forskellige former for kaffe og afarter dertil – eller endnu flere ting.

Hav et godt udvalg i kaffe i disse maskiner

Man skal nemlig helst de store steder, hvor der nok er tale om en personalekantine, have en kaffeautomat, der kan lave kaffe hurtigt nok til en, til at man kan vente ved maskinen, indtil den har brygget færdigt, uden man føler, der er gået for lang tid.

Og så er kvaliteten på kaffen stadig høj her.

Men det bliver også lidt kedeligt, hvis udvalget bare er almindelig kaffe med eller uden fløde og så ellers varmt vand til at lave te med.

Man bør nu om dage tænke på, hvor stort et udvalg der er kommet af kaffesorter herhjemme, så man i hvert fald kan have sig en maskine, der kan lave et mindre bredt udvalg af kaffe her – uden det går på kant med kvaliteten.

Om man så tager penge for sådan en kop kaffe, er så en anden sag.

Flere Nyheder