Troede du at Backgammon var et nyt spil?

By:

Backgammon er populært

Backgammon er vel nok et af de mest udbredte spil på barer og cafeer rundt omkring. Ikke blot i Danmark men i mange lande, over hele verden. Det er også et dejligt nemt spil, som du hurtigt kan lære, og hvor du kan bruge mange timer sammen med forskellige modstandere.

Spillet har lidt et præg af at være et hyggespil, hvor man ikke går så meget op i konkurrencedelen. Men faktisk var der en årrække, hvor der blev spillet backgammonturneringer i mange byer i Danmark, og hvor vinderen kunne komme til en kæmpe turnering i gamblingens europæiske centrum i Monaco. 

Backgammon har eksisteret i flere tusind år

Man ved med sikkerhed at spillet er minimum 5000 år gammelt, og at det dengang blev spillet i de arabiske lande. Desuden har man fundet backgammonspil under udgravningerne af den italienske by i Pompeji, som jo blev dækket af lava under et vulkanudbrud.

Så jo det er et spil med en del år på bagen, og alligevel bliver det stadig spillet i samme udgave, som man benyttede dengang længe før vores tidsregning startede.

Nu også online

Ligesom mange andre spil er backgammon naturligvis også kommet ind i den moderne tidsalder, hvor alt kan spilles på nettet. Du kan sagtens finde onlinecasinoer, som tilbyder backgammon, og der er desuden flere sider på nettet, hvor du for hyggens skyld kan spille mod en maskine. 

Hvor stammer navnet fra?

Navnet som vi anvender i dag, er heller ikke helt nyt. Det stammer ganske enkelt fra middelalderengelsk, hvor ordet “gammon” betyder spil. Prøv at tænk på, at man i de gamle middelalderborge har hygget sig med brikkerne og terningerne foran den varmende pejs.

Nu er det din tur 

Men som nævnt i starten af denne artikel, så er backgammon altså stadig populært, og nu er det dig, som er med til at føre spillet videre.

Terningerne er kastet. – start på fun-games.dk

 

Posted in: spil blog